De keuze van

Geregeld vragen we een kunstenaar, curator of andere naam uit de beeldende kunsten om Beeld uit te pluizen en op zoek te gaan naar werken die hem of haar opvallen, boeien of ontroeren. Hij/zij selecteert werken, die hier extra in de schijnwerpers worden geplaatst. Bovendien verschijnen 2 van de geselecteerde werken paginagroot in Kunstletters.

De keuze van

Katleen Vinck

Katleen Vinck (°1976) is behalve een getalenteerde kunstenares ook een van de docenten van Parcours, onze zesdelige zondagse vormingsreeks. Die bezorgt je bergen inspiratie en geeft je tips rond tentoonstellen of de samenstelling van je portfolio. 
Katleen nam een uitgebreide kijk op ons platform Beeld en maakte een knappe en eigenzinnige keuze. Ze selecteerde werken van Sam Dendooven en Ronny Broeckx, Pascalle Hellebaut en Saskia Weyts.

Sam DENDOOVEN
Pascale Hellebaut
saskia weyts

De keuze van

Eline De Clercq

Schilderen tussen de metershoge kasten vol bustes en gipsvormen? Binnenkort begeleidt schilder Eline De Clercq een nieuwe Painting Nights vanuit de Afgietselwerkplaats in Brussel. De ideale reden om haar door Beeld te laten snuisteren, dachten we zo. In deze selectie geeft ze extra aandacht aan het zoeken naar kunstenaars met een andere origine, met een atypisch thema, materiaal of stijl.

Tan Van Dooren
Camilla Ardui
Sarah De Schepper
Els Bijnens
Ilse Pierard
Farida El Kaddouri
Lotte Cools
Sana Durrani

De keuze van

Hans Op de Beeck

De artistieke praktijk van Hans Op de Beeck strekt zich uit van sculptuur tot aquarel, van foto tot video. Hij stelt wereldwijd tentoon. Je kan ook in eigen land een van zijn monumentale werken bewonderen. Nog tot 24 oktober 2021 toont Hans tijdens Triënnale Brugge ‘Danse Macabre’, een spookcarrousel, met tien paarden in een bevroren galop. Hans maakte deze bijzondere keuze uit de werken op Beeld.

Sylvie Crutelle
Nico Vaerewijck
Hans Defer
Nico Vaerewijck

Staff pick door

Frederik Dupont

Frederik Dupont loopt op dit moment stage bij Kunstwerkt en bereidt onder andere een sprankelende inspiratiedag voor atelierbegeleiders voor. Bovendien is hij van jongs af aan al gebeten door een creatieve microbe, wat zich vaak uit in tekenen en gitaar spelen. Bij zijn keuze uit Beeld viel zijn oog op zes opmerkelijke werken. 

dorien dierckx
Viviane Herremans
tom gheysens
Frank Lien
Dirk thienpont

De keuze van

Tom Barman

Er zit héél veel drive in Tom Barman: behalve gedreven muzikant, frontman bij dEUS en filmmaker outte hij zich in 2020 ook als fotograaf. Bovendien is Tom een groot kunstliefhebber. Toen we hem vroegen om een keuze te maken uit de werken op Beeld dook hij vol enthousiasme in die schatkamer en diepte er 8 parels uit op.

erwin vaes
Christel Foncke
Gevaert Joost

\.

Sander Jacobs
Griet Loix
Els Wydaeghe

De keuze van

Tamara Beheydt

Tamara Beheydt is freelance journalist en maakt in elk nummer van Kunstletters een boeiend portret van een kunstenaar aan de hand van de verhalen achter voorwerpen in zijn atelier. Zij verkende de immense Wunderkammer die Beeld ondertussen is en maakte deze mooie keuze.

Pieter De Decker
J&B Jadot & Barbier
Florien Allemeersch
Nan Beheydt
Stijn De Pourcq

Staff pick door

Sakina Ghulam

Sakina Ghulam is gepassioneerd door beeldende kunst en zelf een talent met potlood en penseel. Ze loopt momenteel stage bij Kunstwerkt en gaat op zoek naar een perfecte match tussen jongeren en Beeld. Benieuwd! We vroegen haar dan ook graag op zoek te gaan naar enkele parels tussen de (nu bijna 20.000!) werken op Beeld.

Netka Croonenborghs
Wouter De Winter

De keuze van

Penelope Deltour

De tekeningen van Penelope Deltour ken je misschien van de rubriek 'De mooiste herinnering' in het tv-programma ‘Iedereen beroemd’. Penelope nam een uitgebreide kijk op ons platform Beeld en maakte een selectie van 15 werken die bij haar erg in de smaak vielen.

Wivina Ockier

WTF

Frie J. Jacobs
Wivina Ockier
Ellen Proost
Nakke Van Loo
Nancy Demeester

z.t

Kevin Vanwonterghem
Anaïs Van Goethem
Lucie De Ridder
Jasmijn Rose
joelle janssens
Hilde Goossens
Loes De Gendt
Louise De Meester

De keuze van

Ria Pacquée

Het werk 'Dive into Mankind' van de Belgische kunstenares Ria Pacquée vormt het sleutelwerk waarrond we, in samenwerking met CERA, een open call organiseren. 
We vroegen Ria om een uitgebreide kijk te nemen op ons platform Beeld.

Natalia Drobot
joelle janssens
Anaïs Van Goethem
Evelien Boden
Frank Tuytschaever
Pia Cabuy

De keuze van

Gideon Kiefer

We kennen Gideon Kiefer als een begenadigd tekenaar die in zijn werk bevreemdende, onbehaaglijke werelden oproept. Zijn werk is gedetailleerd en voelt zowel klassiek en hedendaags aan. Gideon is een van de 'rechtvaardige rechters' van onze open call 'Op eigen hout'. We vroegen hem een uitgebreide kijk te nemen op beeld.be.
Gideon: 'Ik koos voor deze kunstenaars omdat het geheel van hun werken mij aansprak. Er is een duidelijke samenhang in hun werk en ik voel dat het mooi doorleefd is.' 

De keuze van

Annelies Thoelen

Annelies Thoelen is curator bij Z33 en docent aan de productdesign opleiding van LUCA School of Arts. Daarnaast is ze actief als internationaal expert vormgeving voor het StimuleringsFonds Culturele Industrie in Rotterdam en freelance criticus en auteur. Voor Kunstwerkt maakt ze een selectie van haar favoriete kunstwerken uit haar recente tentoonstelling “Oooh. Back to Normal?” en beeld.be.

Thomas Willemen
Adriaan Van Leuven
Oscar Van geertruyden

Staffpick door

Marie Vingerhoets

Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Bij Kunstwerkt organiseert Marie atelierbezoeken en zet ze projecten op als Visite en De Gesprekken, en zet ze tegelijkertijd ook haar schouders onder de Op Eigen Hout.

Sarah De Schepper
Henk De Beenhouwer
Anneleen Hendrickx
Hartwerp - Lien Van Deuren
Els Wydaeghe
Tine Robbe

De keuze van

Telma Lannoo

Telma Lannoo maakte de mooie tekeningen in het recente nummer van Kunstletters. We vroegen haar rond te neuzen op Beeld.be. Ze antwoordde met deze straffe keuze. 

Alexandra Razzhivina-Willemsen
Thomas Willemen
Ronald Batterman
Greet Vandepitte
Steven Antonio Manes

Staffpick door

Ward Desloovere

Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Ward, onze redactiemedewerker koos deze bijzondere werken.

De keuze van

Mies Van Roy

Mies Van Roy is content manager bij Flanders DC dat creatieve ondernemers ondersteunt, promoot en verbindt. Mies coördineert de website en staat in voor het online magazine. Zij dook in de rijke collectie op Beeld en diepte deze parels op.

https://www.flandersdc.be/nl/magazine

Sepideh Farvardin
Sien Godderis
Katrien Hofman
Leo Van Hullebusch