Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een account aan op Beeld?

Ben je nieuw op Beeld? Dan kun je via de knop ‘Registreren’ een nieuw account aanmaken. Vul hierbij je naam, voornaam en e-mailadres in en kies vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je klikt op ‘Nieuw account aanmaken’ ben je geregistreerd.

Heb je al een account? Dan klik je in de linkerzijbalk op ‘Ik heb al een account’.
 

Heb je een nieuwe account nodig op Beeld als je al een account had op kunstwerkt.be?

Als je een account had op kunstwerkt.be, dan ontving je een mail met een link om je account over te zetten naar Beeld. Op die manier kan je je werken uit de webgalerie overzetten naar Beeld en moet je je werken niet opnieuw uploaden.
Als je een account had op kunstwerkt.be, maar geen mail ontvangen hebt met de uitnodiging om je account over te zetten naar Beeld, contacteer dan filip@kunstwerkt.be (Het zou kunnen dat je je uitschreef van de mailinglists van Kunstwerkt of dat de mail in je spam-folder terecht kwam.)

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Ben je je wachtwoord vergeten of wil je een nieuw wachtwoord instellen? Ga naar ‘Mijn
 profiel’ in de rechterbovenhoek van de pagina en klik vervolgens door naar ‘Mijn
account’. Onder de optie ‘Huidig wachtwoord’ vind je een link terug ‘Je wachtwoord
opnieuw instellen’. Klik op versturen en volg daarna de instructies die je per e-mail
 ontvangt.

Hoe pas ik mijn profielgegevens aan?

Via ‘Mijn profiel’ in de rechterbovenhoek van de pagina kom je terecht op je persoonlijke profiel op Beeld. Klik daar op ‘Mijn profiel aanpassen’. Je kan nu je voornaam, naam en andere persoonlijke gegevens aanpassen. Daarnaast kan je ook je profielgegevens, profielfoto, favoriete technieken en biografie aanpassen doortelkens op de desbetreffende knop binnen mijn profiel te klikken.
Klik telkens op ‘Opslaan’ voordat je afsluit.

Welke gegevens worden getoond op je openbaar profiel?

De gegevens onder 'zichtbaar profiel' zijn de gegevens die we tonen op Beeld. Als je dat wil, moet je hier dus geen adres of emailadres opgeven.

De gegevens die je invult bij 'mijn account', delen we niet openbaar. Het is wel handig dat je je postadres opgeeft. Zo kunnen we je een relevantere selectie van open calls uit je regio aanbieden.

Hoe kan ik een werk bewerken of verwijderen?

Ga naar ‘Mijn werken’ in de rechterbovenhoek van de pagina. Als je werk toegevoegd hebt, verschijnt een kleine weergave hiervan op deze pagina. Rechts daarvan verschijnen automatisch de opties bewerken, zichtbaar maken en verwijderen.

Hoe kan ik een serie werken toevoegen aan mijn account?

Als je onder ‘Mijn werken’ een nieuw werk wilt toevoegen kan je ook meerdere afbeeldingen selecteren.

Tip: in de titel van het werk kan je dat benoemen als (serie).

Hoe kan ik een werk uploaden?

Ga naar ‘Mijn werken’ in de rechterbovenhoek van de pagina en klik vervolgens op ‘Nieuw werk toevoegen’. Op de pagina ‘Werk aanmaken’ kun je de titel van het werk toevoegen, eventueel samen met een beschrijving, techniek(en), video,… enz.
Onder de optie ‘Afbeeldingen’ kan je foto’s van je werk toevoegen. Je kan een onbeperkt aantal
bestanden uploaden, met een maximum bestandsgrootte van 15 MB. Toegestane bestandtypes zijn .png, .gif, .jpg en .jpeg. De afmetingen van afbeeldingen groter dan 7000 x 7000 pixels worden automatisch aangepast. Klik telkens op ‘Opslaan’ voordat je afsluit.

Daarna zal je opnieuw doorverwezen worden naar de pagina ‘Mijn werken’, waar je werk onderaan is toegevoegd. De volgorde van je werken kan je wijzigen door op het pijltjessymbool links van het werk te klikken en deze met ingedrukte muisknop te verslepen.

Wat is het verschil tussen 'openbare' en 'verborgen' werken?

Bij het invoeren van een werk kan je kiezen of je werk 'openbaar' zichtbaar mag zijn, of het 'verborgen' blijft voor het publiek. Je beslist dus zelf of je werk wordt getoond op je portfoliopagina. Het kan interessant zijn om werken  up te loaden, maar nog te verbergen omdat je het werk bijvoorbeeld nog niet wil tonen. Of misschien wil je wel oudere werken verbergen uit je portfolio, maar daarom nog niet verwijderen. Het kan ook zijn dat je wil deelnemen aan een lopende open call, bijvoorbeeld een wedstrijd en dat je werk beter nog niet publiek getoond wordt aan andere deelnemers, of dat een jury deze werken anoniem wil beoordelen.

Hoe kan ik een open call toevoegen?

Heb je een open call? Neem dan contact op met filip@kunstwerkt.be. 
In een volgende versie van Beeld zal het mogelijk worden om zelf open calls in te voeren. 

Hoe worden de werken gesorteerd op Beeld?

Op Beeld worden niet zomaar de meest recente werken eerst getoond zoals vroeger op de webgalerie van kunstwerkt het geval was. Beeld houdt rekening met zowel het tijdstip waarop werken zijn toegevoegd, als met je favoriete technieken. Je kan zelf je favoriete technieken bepalen op je profiel en zo toont Beeld je werken die voor jou relevant zijn. 
Bovendien houdt Beeld ook rekening met de kunstenaars die je volgt en de kunstenaars waarvan je werken geliket hebt. Op deze manier wordt de selectie van werken voor iedereen op een persoonlijk interessantere manier getoond.

Google toont nog links naar werken die ik ondertussen verwijderde op Beeld, kan ik deze zoekresultaten verwijderen in google?

Jawel, google heeft een tool om ervoor te zorgen dat je zelf kan zorgen dat niet-bestaande pagina's sneller verwijderd worden uit de zoekresultaten: https://www.google.com/webmasters/tools/removals

Let wel; dit werkt niet met werken die je onzichtbaar zet, maar enkel met verwijderde werken.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen