Katrien Van Rie

Katrien Van Rie

Mijn naam is Katrien. Ik woon aan de kust. Ben afkomstig uit Maldegem. Ik heb een lieve vriend, 3 kids, een hond... Ik teken en schilder sedert ... weet het eerlijk gezegd niet meer! 

Kunstenaar zijn, dat huist vanbinnen. Het is een manier van zijn. Een voortdurende onrust zit binnenin mij. Het zoeken naar de juiste (voor mij) beeldtaal vult dit in. Altijd, voortdurend op zoek... soms eens lastig! Vaak neemt de onrust het over, maar dan geraak ik wel weer op mijn pad. Als ik me zou neerleggen bij het leven zoals het zou moeten geleefd worden dan is het creëren voorbij. Dus ik ga nooit op zoek naar rust! Wel naar opwinding en nieuwe uitdagingen, want enkel op deze manier kan ik de grote honger naar het voortdurend creëren en creatief bezig zijn stillen. Ik mag niet, ik moet..!

Sedert 2010 ben ik gebeten door de drukkunst. Diepdruk en hoogdruk of beide samen. Een uiterst boeiende kunstambacht waar de techniek nodig is om het werk te kunnen maken. In het begin was het onderwerp ondergeschikt aan de techniek. Naarmate ik langer bezig ben met deze technieken is dit niet meer zo. Nu kunnen beide. Ook het onderwerp is soms op zoek naar een geschikte techniek. 

Het is 1 grote zoektocht. Vaak worden abstracte beelden gecreëerd vanuit echte beelden. Het ene werk herkenbaar, het andere minder... Droge naald, lino- en houtsnede zijn voor mij manieren om door het leven te gaan. Zonder zou niet lukken.

Naast het bezig zijn met grafiek, ben ik ook heel vaak bezig met kleur, verf en collage. Soms denk ik wel eens: er zit helemaal geen lijn in. Maar dat zit er wel degelijk in. Het zoeken op zich is de lijn doorheen mijn werk. Als ik mij tot 1 soort werken zou beperken, tot 1 bepaalde techniek zou ik mij al snel gaan vervelen. Mijn voorkeur gaat naar papier. Ik ben zot van papier. 

1989 - 1992 -  Afgestuurd GLSO Plastische Kunsten - onderscheiding 

1990 - 1992 - Schilderkunst KUMA Maldegem 

2010 - 2015 - Vrije grafiek - WAK Koksijde 

Katrien Van Rie (Sterre) 

8670 Oostduinkerke