Norbert Vandamme

Norbert Vandamme

Ben gepensioneerd maar ben al beeldend bezig sedert ongeveer 40 jaar . Mijn ver-beeld-ing is geëvolueerd gedurende die jaren , zij het vooral de laatste 10 jaren omdat er zoveel boeiende dingen gebeuren in de beeldende kunst . Zo ben ik veel meer abstract gaan werken . Omdat het een andere vorm van expressie is . Alle beeldend werk is bij mij zeer kleurrijk.

Ik volgde 'tekenen' in de academie van Roeselare , volgde Beeldhouwen in de academie  in Brugge. en volgde aquarel schilderen /Portretten in de aquarel school. Het is mijn bedoeling mijn stijl nog verder aan te passen. en naast zuiver abstracte figuren ook totaal de andere richting uit te gaan naar hyperrealistisch werk .. Wat bij mij primeert is schoonheid in al zijn vormen : mooie mensen , mooie natuur , mooie vormen ...

Ik heb vele tentoonstellingen gehad in Brugge zelf en in Nijmegen in Nederland o.a. Ik heb deelgenomen aan de millenium groepstentoonstelling in het Hotel waar Maria van Bourgondië verbleven heeft . Ik heb op kunstmarkten. gestaan .

Verder heb ik het beroep van professor in de psychologie uitgeoefend, en ben ik  werkzaam geweest in een CLB om leerlingen met leerproblemen en, gedragsproblemen te begeleiden .