Het Lam Gods -beeld 1 van de beeldengroep 'Van de andere kant bekeken'

Het Lam Gods -beeld 1 van de beeldengroep 'Van de andere kant bekeken'

Keramiek/glazuur baktemperatuur 1240° bestaande uit 7 beelden 

Gemaakt op uitnodiging van de Stad Gent, dienst Cultuur in het kader van het Van Eyck jaar 2020. Tentoonstelling 'Van Eyck Senior IS here  (05/2021) Cultuurkapel Sint Vincentius Gent

  • Het Lam Gods is de centrale figuur uit de beeldengroep 'Van de andere kant bekeken en wordt afgebeeld met menselijke ogen, naar analogie met het altaarstuk van de Gebroeders Van Eyck. Reeds meer dan 6 eeuwen gaan toeschouwers dit retabel bewonderen, bekijk het eens van de andere kant : Wat zou het Lam zien als hij door zijn bril naar ons kijkt? 
  •  Uit de  catalogus :   ‘Het tentoongestelde tafereel van verstilde figuren is een knipoog naar het beroemde altaarstuk van de gebroeders Van Eyck. Rond de centrale figuur van het Lam komt de wereld samen : de gids, de astrofysicus, een toeriste, moeder met kinderen en een fiere oude dame. Het Lam is doorheen de tijd verveld tot een zelfingenomen schaap, dromend van de ultieme bevrijding. Aan de toeschouwer de uitdaging om met een frisse geest de diepere verwijzingen naar het veelluik uit de Sint Baafs Kathedraal te ontdekken’.     
H40cm B 55cm D 35cm
Hilde Nachtergaele

Hilde Nachtergaele

Suggesties

Charlot Catteeuw
Marc Van Wabeke
Koen Vlerick
Nel Bonte
Gerda Brusselaers
Herman Germeijs
Diego Latruwe
irma smeets
Sander Decock
Christiane Verstraeten
marc janssens
Steven Dag
Joachim Claeys
Kristof Maler
Kasper Derycke