Zelfportret

Zelfportret

Via deze tekening heb ik getracht de link uit te drukken die ik heb met dieren, planten en de natuur in het algemeen waarvoor ik sinds mijn prille jeugd veel respect heb.

Het begon allemaal toen ik een klein meisje was. We hadden thuis een mooie wilde tuin met achteraan een rivier. Ik bracht daar veel tijd door met het observeren van planten, bomen, insecten, vogels en andere dieren en vertelde hen verhalen. Het gaf me veel voldoening en maakte me gelukkig.

Vaak luisterde ik naar het verhaal van De Kleine Prins van Saint-Exupéry, op vinyl verteld door Gérard Philippe. De passage waar de vos aan de kleine prins voorstelt om hem te temmen en aldus een unieke band te creëren sprak me in het bijzonder aan. Dat was magisch. Enkele jaren later vonden we in de tuin per toeval een achtergelaten vogel, een kleine jonge kauw. We besloten hem te voeden en na verloop van tijd beschouwde hij ons als zijn familie. Hij mocht ons huis vrij in- en uitvliegen. De magie van de Kleine Prins werd werkelijkheid !

Vandaag is mijn verbondeheid en liefde voor de natuur nog steeds sterk aanwezig. Ik geniet van kleine dingen, zoals het horen van een koekoek of een vogel die zich in een plas baadt.

Ik heb mezelf afgebeeld met onze tamme kauw, Milou, op mijn hand en de vos van de Kleine Prins op mijn schouder en deel voedsel uit.

42 x 30 cm
ingelijst : 62 x 52 cm
LAURENCE DURIEU

LAURENCE DURIEU

Suggesties

Werner Aerssens
Viviane Herremans
Yvette Van Win
Lore De Schutter
Lies Boute
myriam storms
LG-Geert Lesage
Annie Guns
Filip Callewaert
Roelie de Jaeger
Samira El Kaddouri
Lieve Engelen
Lisa Van Coillie