Grief (serie)

Grief (serie)

In 2021 kende mijn leven een kantelpunt na het doorlopen van een jarenlange persoonlijke crisis. De periode naar dit kantelpunt werd ik overgoten door gevoelens van onzekerheid, angst en verdriet. Vooral het laatste gevoel probeerde ik in dit beeld vast te leggen, mede door het gekozen kleurenpalet die vanuit de buik tot stand kwam en minder subtiel, de gekozen titel voor dit werk, 'Grief'. Het gebruikte kleurenpalet komt vaak voor in mijn werk. 
Het werk is vrij zwaar ingelijst en is met etalagespelden vastgezet op een passe-partout. De lijst staat symbool voor mijn pantser die mijn fragiele innerlijke zelf wil beschermen. Het onevenwicht tussen mijn fragiel zijn en mijn zwaar pantser is voelbaar in dit werk. 
Met mijn werk en als hooggevoelig persoon wil ik lotgenoten een hand reiken. Welbewust dat ik balanceer op de dunne koord tussen normaliteit en abnormaliteit, wil ik psychische kwetsbaarheid uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken. 

Dit miniatuurschilderij (14,6x9,4 cm) is gemaakt met olieverf op een gebruikt theezakje en ingelijst in een baklijst inclusief ontspiegeld glas 70% UV-werend, 39x29 cm.

146 x 94 mm - lijst incl. Artglass 39 x 29 cm
Tamara De Prest

Tamara De Prest

Suggesties

Steven Dag
Hilde Schelstraete
Stephan Muis
Melissa Lescroart
walter dermul
Elke De Jaeger
Gloria Romberg
Gerda Van hecke
Carlos Vande Neste
chris hubrecht
Koen Vlerick
Jan Vindevogel
Coralie Lagae
Frieda Bollen
Kaat Boey