O-68 AWARD 2022

Art Gallery O-68 reikt in 2022 voor de derde keer de O-68 Award uit, een stimuleringsprijs van €10.000. Deze Award staat open voor beeldend kunstenaars die geboren zijn, gestudeerd hebben, werken of wonen in de Nederlandse grensprovincies, Noordrijn-Westfalen in Duitsland of Vlaanderen in België, en die tussen 7 en 16 jaar (2006-2015) geleden afstudeerden aan een kunstinstelling.

De prijs beoogt kunstenaars te stimuleren in de periode waarin voor velen een kantelpunt in hun carrière plaatsvindt. 

Selectiecriteria zijn kwaliteit van werk en een plan voor de aanwending van de prijs t.b.v. de ontwikkeling van de eigen carrière. Indienen kan van 1 maart tot 1 juli 2022, 24 uur. In september maken wij de 3 finalisten bekend en bezoeken dan hun ateliers.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van een expositie van de werken van de 3 finalisten op zondag 16 oktober 2022.
De 2 finalisten die de prijs niet gewonnen hebben ontvangen elk €1000.
Daarnaast biedt Contemporary Art Platform WARP in St. Niklaas, België, de finalisten een expositie aan.

De vakjury voor deze prijs bestaat uit: Isabelle Bisseling, kunsthistoricus, curator en beeldend kunstenaar, Nederland; Gerd Borkelmann, beeldend kunstenaar, curator, Duitsland; Marcel Doorduin, beeldend kunstenaar, docent, Nederland; Karen Vermeren, beeldend kunstenaar, docent, België. 

(Foto: werk van Wieteke Heldens)

Deadline
1 juli 2022

Downloads