Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

15 februari 2021
Schrijf je (atelier) in
31 januari 2021
Prijs voor Beeldhouwkunst van de Stad Mechelen
1 februari 2021

Vanaf begin 2021 wordt het nieuw zwembad (Zwemkom) in Wevelgem in gebruik genomen. Dan komt het oud zwembad leeg te staan voor één jaar. Tot de nieuwe bestemming er is (tussenperiode midden 2021 tot midden 2022) wordt de site een experimenteel huis met vele kamers. Wevelgem zoekt initiatiefnemers voor een tijdelijke, creatieve invulling van de site van het oude zwembad, voor maximum één jaar.

1 juli 2021

Een klassieker in de beeldende kunst, maar daarom niet minder eenvoudig te maken: het zelfportret. In elk nummer van Kunstletters plaatsen we een zelfportret dat op ons platform Beeld te vinden is. Deze 4 portretten waren al te zien in het blad. Binnenkort ook het jouwe?
 

15 maart 2021

BBA Gallery biedt een podium aan opkomende artiesten en verborgen talenten met de BBA Artist Prize 2021.

1 maart 2021

Op algemene vraag breidt het Frans Masereel Centrum het schoolresidentie-programma uit naar kunstenaarscollectieven, artistieke co-werkers en elke andere vorm van (informele) samenwerking.

Meld je vóór 1 maart 2021 aan voor een residentie van één of twee weken om een hedendaags, printgerelateerd project te ontwikkelen of om samen te werken rond gemeenschappelijke doelen of thema’s.
 

15 mei 2021

Are you one of the inspiring, unique picture book artists we are looking for? If so, please send us three of your most unique illustrations that together tell a story.

28 februari 2021

Met de expo Invitro 2021 geeft Fabriek A Brak een toonkans aan kunstenaars tussen 15 en 29 jaar.

31 maart 2021

De stad Ieper schrijft een wedstrijd uit voor de creatie van een kunstwerk in het kleine, maar fijne natuurgebied tussen de vaart Ieper-Komen en de Hommelhofstraat. Kunstenaars geboren of woonachtig te Ieper, of leerlingen/leerkrachten van Dé Academie Ieper kunnen tot en met 31 maart hun voorstel indienen.

31 januari 2021
Kunstenaarsparcours in Evergem

Laut organiseert in de lente/Zomer een kunstenaarsparcours in Evergem.

8 februari 2021

BROEI zoekt organisaties, collectieven en particulieren die mee hun schouders willen zetten en bouwen aan de tweede editie van Broei: van mei t/m oktober 2021 in het Duivelsteen in Gent.

31 januari 2021

Stripgids en Tsjechisch Centrum Brussel lanceren een open call voor stripmakers om deel te nemen aan een internationaal project: Strip vs. Corona

31 januari 2021

De coronapandemie heeft een grote impact op onze samenleving. Stad Roeselare roept kunstenaars, creatieve ontwikkelaars of een collectief van kunstenaars op tot het ontwikkelen van een coronakunstwerk met blijvend karakter voor de publieke buitenruimte van Roeselare. De voorstellen kunnen zowel digitaal als op papier ingediend worden door iedere meerderjarige die in Vlaanderen gedomicilieerd is, t.e.m. 31 januari 2021.

15 februari 20121

Kunstcollectief KUS Scorpio organiseert in samenwerking met de stad Turnhout een jaar in het teken van verbondenheid.

31 januari 2021
50 jaar Masereelfonds

In 2021 viert het Masereelfonds zijn vijftigjarig bestaan. Net zoals in het allegorische boek ‘L’Idée’ van onze naamgever Frans Masereel (1920), willen we een ode brengen aan hen die aan de norm ontsnappen. Aan hen die via nieuwe ideeën, de toekomst van de maatschappij van koers doen keren.

31 januari 20121

In mei 2021 (voorziene datum) wordt de tijdelijke sluiting van de gevangenis voorzien omwille van renovatiewerken. De dienst Interactie wil graag een kunstwerk maken dat we een centrale plaats kunnen geven bij heropening van de nieuwbouw. Ben jij geïnteresseerd om mee te werken aan een creaproject in samenwerking met gedetineerden uit de gevangenis van Ieper?

(Foto: © Henk Deleu)

5 februari 2021
Project 'Dorp in de Kijker'

In het centrum van Merkem (Houthulst) komt een blijvend kunstwerk dat de de verbondenheid tussen de bevolking en de samenwerking tussen de verenigingen in de steek symboliseert. Maak jij dat kunstwerk?

10 maart 2021
10 kunstenaars 20 uren expo 40 kunstwerken

Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan zoekt Hangar14 tien kunstenaars voor een groepstentoonstelling.

21 december 2021

Ben jij creatieve maker en wil je deel uitmaken van een nieuwe beweging in gedeelde storytelling? Doe mee aan de Open Call van puzzledstory.com. Puzzledstory is de creatieve community rond één en hetzelfde kortverhaal Puzzled, waarbij elke kunstenaar een nieuwe laag aan het verhaal toevoegt.