Ben je op zoek naar een kans om je werk te tonen? Hier vind je open calls in de vorm van een opdracht, een wedstrijd of een project.

WIl je een open call delen?

25 april 2021
Kunstroute met hedendaagse tentoonstelling in Berlare
31 augustus 2021
New Technological Art Awards
25 april 2021
Breedbeeld Fotowedstrijd 2021
15 juni 2021

Zebrastraat organiseert sinds 2005 'Kunstenaar van de maand' om kunstenaars die (nog) niet gebonden zijn aan een galerie, de kans te geven hun werk te tonen aan een breed en divers publiek.

2 mei 2021

Er komt in juli een hypecourt in het William Bruynincxpark, vlakbij het station van Dendermonde. We zijn op zoek naar kunstenaars met een creatief ontwerp voor het basketbalveld.

31 mei 2021
Are you making an impact through your creative group?

The Amateo Award 2021 is an opportunity for you to profile your amateur arts group or creative project to an international audience and, in turn, to make connections with participants, policy makers and funders from across Europe. Previous applicants have also found the Amateo Award gave increased recognition and support at a local level.

30 november 2021

Escale du Nord et la Commune d'Anderlecht lancent un appel à candidatures aux artistes sculpteurs·rices désireux·ses d'exposer une œuvre dans le Parc des Étangs à Anderlecht.

23 mei 2021

Ha, jonge makers! Hebben jullie een opvallend en multidisciplinair idee rond muziek? Overtuig ons in HANDLANGERS van jullie crossoverproject tussen pakweg muziek met theater, dans, performance, schilderkunst, virtual reality, fotografie of iets helemaal anders, en krijg de technische en financiële ondersteuning die jullie nodig hebben. 

25 april 2021

De Ultimas, dat zijn de Vlaamse Cultuurprijzen, en die worden dit jaar uitgereikt tijdens een online awardshow op 18 mei (op VRTNU). De uitdaging: maak zelf een kunstwerk en deel met een foto of video op Instagram.

31 mei 2021

The residency provides working spaces in a suitable environment for artists who seek autonomy, feedback and/or interaction with peers, and the interdisciplinary art scene that Brussels in particular offers, engaging in current artistic and theoretical debates through weekly discussions with the mentors, visits, presentations and public interactions with audiences. The WIELS residency thus helps artists to develop their work and their professional practice.

21 november 2021

De Grote Prijs is een internationale kalligrafiewedstrijd en gaat samen met een tentoonstelling van de ingediende werken in het gemeentehuis van Westerlo. De winnaar krijgt een geldprijs en een extra solotentoonstelling.

7 mei 2021

De Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeenten Zedelgem en Jabbeke werken aan een aantrekkelijke groen-recreatieve inrichting in Vloethemveld, met extra aandacht voor de erfgoedwaarden. Aan de westelijke onthaalpoort van Vloethemveld, ter hoogte van de Os en Ezel, is plaats voorzien voor een beeldbepalend kunstwerk (landmark), dat de bezoekers welkom heet en kinderen uitnodigt om te spelen. Dit kunstwerk is onderdeel van een nieuw stuk bos dat in 2022 zal worden ingericht.

1 juli 2021

Een klassieker in de beeldende kunst, maar daarom niet minder eenvoudig te maken: het zelfportret. In elk nummer van Kunstletters plaatsen we een zelfportret dat op ons platform Beeld te vinden is. Deze 4 portretten waren al te zien in het blad. Binnenkort ook het jouwe?
 

21 december 2021

Ben jij creatieve maker en wil je deel uitmaken van een nieuwe beweging in gedeelde storytelling? Doe mee aan de Open Call van puzzledstory.com. Puzzledstory is de creatieve community rond één en hetzelfde kortverhaal Puzzled, waarbij elke kunstenaar een nieuwe laag aan het verhaal toevoegt.

15 mei 2021

Are you one of the inspiring, unique picture book artists we are looking for? If so, please send us three of your most unique illustrations that together tell a story.