De Onbuigzame Lachebek - uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'

De Onbuigzame Lachebek - uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'

Uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'...

Met naald en draad tracht ik levendige portretten (van de mensen om me heen) te schetsen.

Deze portretten zijn een liefdevolle knipoog naar het alledaagse leven, een herinnering dat zelfs in de meest routinematige momenten schoonheid schuilt.

De gestileerde gezichten lijken te zeggen: 'Ja, het leven kan soms hectisch en absurd zijn, maar laten we dat omarmen en er samen om lachen.' Met een vleugje humor en een flinke dosis creativiteit breng ik de vreugde (en ook sleur) van alledag tot leven in elke vezel.

DIT PORTRET:  "De Onbuigzame Lachebek"

werpt een blik op een man die in de financiële wereld werkt en uiterlijk doorgaans als formeel en saai wordt beschouwd. Als bankier lijkt hij vaak vast te zitten in de dagelijkse sleur van zakelijke vergaderingen en financiële rapporten. Zijn stijlvolle pak en strakke das benadrukken zijn toewijding aan zijn beroep, maar er schuilt veel meer achter deze ogenschijnlijke zakelijkheid.

Wat deze bankier zo uniek maakt, is zijn diepe genegenheid en zorgzaamheid. Hij is een toegewijde vader. Zijn liefdevolle aard straalt door in de manier waarop hij met zijn kinderen omgaat en deelt in hun vreugde en avonturen.

Naast zijn formele en soms flauwe zakelijke kant, heeft deze bankier ook een sportieve kant die vaak wordt onderschat. Hij is gepassioneerd en kan een enthousiast gesprek voeren over voetbal, waardoor hij meer is dan alleen een man in een pak.

Kortom, dit portret onthult de vele lagen van een bankier die in de zakelijke sleur opereert, met een flauwe humor die een glimlach opwekt, een passie voor sport en vooral, een diepe liefde en toewijding als vader die zijn leven een bijzondere warmte geeft."

2023
60x80cm
kim collet

kim collet

Suggesties

Tine Vercruysse
Raf Dotremont
Jurgen Declerck
Elizabeth Zijlstra
Jurgen Declerck
Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Pia Cabuy
daniel joseph
Jolien Henriet
Jurgen Declerck
Sandro D'Agostino
Jurgen Declerck
Kris Praet
Antoinette Detant
Pia Cabuy