De Scherpe Geest - uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'

De Scherpe Geest - uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'

Uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'...

Met naald en draad tracht ik levendige portretten (van de mensen om me heen) te schetsen.

Deze portretten zijn een liefdevolle knipoog naar het alledaagse leven, een herinnering dat zelfs in de meest routinematige momenten schoonheid schuilt.

De gestileerde gezichten lijken te zeggen: 'Ja, het leven kan soms hectisch en absurd zijn, maar laten we dat omarmen en er samen om lachen.' Met een vleugje humor en een flinke dosis creativiteit breng ik de vreugde (en ook sleur) van alledag tot leven in elke vezel.

DIT PORTRET:  "De Scherpe Geest"

onthult de stralende persoonlijkheid van Paulien, een 15-jarige met een scherpe geest en een nog scherpere tong. Ze staat bekend om haar intelligentie en haar vermogen om grappige opmerkingen te maken die anderen aan het lachen brengen. Ze heeft een liefde voor kerst die zelfs de meest enthousiaste elf jaloers zou maken, en ze brengt de vreugde van het seizoen met zich mee, waar ze ook gaat.

Paulien is een enthousiaste volleyballer, die haar team als passeur leidt met dezelfde vastberadenheid waarmee ze het dagelijkse leven aanpakt. Ze kan stuurs kijken, maar haar brede glimlach is even snel terug als haar serieuze blik. Ze is een dynamische aanvulling op elke familieaangelegenheid en brengt een unieke flair met zich mee.

In dit portret zien we Paulien met een brede glimlach, een weerspiegeling van haar humor en haar onverschrokken persoonlijkheid. 'De Scherpe Geest' is een bruisende en intelligente persoonlijkheid die een eigen draai geeft aan het dagelijkse leven en het met haar aanwezigheid opfleurt."

2022
60x80cm
kim collet

kim collet

Suggesties

Tine Vercruysse
Raf Dotremont
Jurgen Declerck
Elizabeth Zijlstra
Jurgen Declerck
Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Pia Cabuy
daniel joseph
Jolien Henriet
Jurgen Declerck
Sandro D'Agostino
Jurgen Declerck
Kris Praet
Antoinette Detant
Pia Cabuy