Nest

Nest

achtergrond

Als kind hield ik al van bouwen; als kleuter met blokken en lego, van hutten onder de keukentafel, iglo’s buiten, tot bouwsels in het bos. Materiaal speurde ik overal op. Eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Ontwikkeling en experiment staan nog steeds centraal in mijn manier van werken. Tijdens het maakproces -dus het doen - overdenk ik het werk. 

Ik start graag vanuit een soort van leegte. Deze leegte is niet het niets, echter een leegte welke functioneert als een openheid van ruimte. De leegte maakt dat er dingen kunnen gebeuren. Net zoals ons leven tijdelijk is en ook eindig. Tijdloosheid die zich laat zien.

Dit geeft me als beeldend kunstenaar houvast, van waaruit ik kan werken. Ruimte inspireert! Soms gaat het werk een dialoog aan met de ruimte en ontstaat een installatie. Verbinding is een herkenbaar aspect in mijn werk. 

Het werk ontstaat vanuit een soort van speelsheid: alles kan, alles is mogelijk, ruimte nemend voor het experiment. Ook voor mij is het elke keer weer een ontdekkingsreis. Kijkend naar mijn werk zijn er een aantal kenmerken waar te nemen: door de natuur geïnspireerde organische vormen, een zoektocht naar eenvoud, humor plus een mate van lichtheid nemen hun plek in. 

De kracht van de materie!

Ik werk graag met afgedankte materialen en laat me hierdoor ook inspireren. Zo raap ik veel voorwerpen van de straat op of je kunt me aan treffen al hangende in bouwcontainers speurend naar afgedankte materialen. In combinatie met de meer zachtere materialen zoals textiel ontstaat een nieuwe vormentaal.

Kijken, beleven, voelen, wat doet dit materiaal, wat wil het laten zien. Hergebruik, circulair, maatschappelijk afval …… hoe fijn is het om te laten zien, hoeveel moois er schuilt in ons afval.

Object ‘Nest'

Dit wandobject is gemaakt van recycled textiel, met name katoen. In vroeger tijden werd dit vaak verwerkt in een soort dotten waarmee men auto’s oppoetste. Tegenwoordig wordt het verwerkt tot draad en meestal in de bouw gebruikt.

Materiaal: Waddenzeehout, ijzerdraad en recycled draad

Maten: 180 /119 /43

2020
180 x 119 x 43
anne wine jansen

anne wine jansen

Suggestions

anne wine jansen