Kunstenaar

Axelle VM Philtjens

Axelle VM Philtjens

3500 Hasselt

Axelle VM Philtjens (°2000) is een Belgische beeldende kunstenares.

Al van jongs af aan was Axelle gefascineerd door kunst en zijn vele vormen.
Ze behaalde een academische bachelor en master in de Beeldende Kunsten Fotografie aan het Luca School of Arts in Genk, België.

Axelle VM Philtjens’ werk focust zich vooral rond antropologie, de menselijke psyche maar ook tijd en
vergankelijkheid. Ze is geïntrigeerd door de vele aspecten van de mens en het geheugen maar ook het verloop en effect van tijd. Vaak zal ze ook eerst kleinere studies doen van deze aspecten om deze later samen te gieten in een groter werk.

Als beeldend kunstenaar bekijkt Axelle de wereld in verschillende lagen. Deze verkent ze graag in haar werk via bewerkingen op polaroids of prints.
Het grote deel van Axelle VM Philtjens haar werk is experimenteel. Sommige werken hebben een basis in het metafysische, anderen in de menswetenschap.

Er wordt vooral een onderzoekend standpunt ingenomen in haar kunstpraktijk. Dit omdat dit onderwerpen zijn die dicht bij haar liggen, maar ook om hier meer uit te leren. Ze heeft dan ook altijd minstens 1 polaroid camera bij zich.
Axelle VM Philtjens’ gekozen media om mee te werken zijn polaroid fotografie, analoge fotografie en een mix van digitale fotografie en video projecties.

Axelle VM Philtjens
Axelle VM Philtjens
Axelle VM Philtjens
Axelle VM Philtjens
Axelle VM Philtjens