Vragen?

Zit je met een vraag? Hieronder lijsten we de meest voorkomende vragen op zodat jij makkelijk de weg vindt op ons online platform Beeld.

Wat is Beeld?

Beeld is de plek voor kunstenaars, organisatoren en liefhebbers van beeldende kunst. Of je nu zelf werk maakt, kunstenaars zoekt voor een expo of gewoon inspirerende beelden wil zien: op Beeld kan het allemaal. 

Laat je inpakken door werk van duizenden kunstenaars, word uitgedaagd door open calls of verspreid je eigen oproep.  Beeld is een project van Kunstwerkt. Met grote en kleine kunstprojecten, advies en vormingen ondersteunt en belicht Kunstwerkt makers van beeldende kunst. Ontdek hier wat Kunstwerkt nog meer doet. 

Mijn profiel op Beeld

Hoe maak ik een profiel aan?

Heb je al een account? Meld je dan hier aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Ben je nieuw op Beeld? Hier maak je een persoonlijke account aan. Vul je naam, voornaam en e-mailadres in en kies vervolgens een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je klikt op ‘Nieuw account aanmaken’ ben je aangemeld. 

Hoe pas ik mijn profielgegevens aan?

Eenmaal aangemeld, verschijnt bovenaan een grijze balk met de knoppen ‘Mijn profiel’, ‘Mijn werken’ en 'Mijn account'. Via ‘Mijn profiel’ in de linkerbovenhoek van iedere pagina kom je terecht op je persoonlijke profiel. Naast ieder item zie je een potloodje verschijnen. Door hierop te klikken, kan je je persoonlijke gegevens, je biografie of je profielfoto aanpassen. Klik telkens op ‘Opslaan’ voordat je afsluit.

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe vraag ik een nieuw aan?

Ben je nog niet aangemeld, maar heb je wel een profiel? Via de knop 'Aanmelden' in de rechterbovenhoek kom je terecht op de aanmeldpagina. Onder het invulveld 'Wachtwoord' kun je klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Geef je e-mailadres in. Via de link die je in je mailbox ontvangt, kan je een nieuw wachtwoord instellen.

Hoe stel ik mijn wachtwoord opnieuw in?

Zorg ervoor dat je aangemeld bent. Via ‘Mijn account’ (linkerbovenhoek van iedere pagina) kom je op jouw profiel terecht. Onder het invulveld 'Huidig wachtwoord' vind je de link 'Je wachtwoord opnieuw instellen' terug. Via de link die je in je mailbox ontvangt, kan je een nieuw wachtwoord instellen.

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Welke gegevens worden getoond op mijn openbaar profiel?

De gegevens onder 'zichtbaar profiel' worden getoond op Beeld. Je kan ervoor kiezen om hier geen adres of emailadres te vermelden. Je postcode wordt wel getoond, dit is relevant voor (regionale) open calls. 
De gegevens die je invult bij 'mijn account', delen we niet openbaar. 

Kan mijn tentoonstelling in jullie agenda geplaatst worden?

Op Beeld vind je geen agenda. Je kan je (Belgische) expo via de UITdatabank in de kijker zetten.

Ik ben jonger dan 16 jaar. Kan ik ook een profiel aanmaken op Beeld?

Dat kan momenteel niet. Hoewel op beeldende kunst geen leeftijd staat, is het enkel mogelijk om je werken op Beeld te plaatsen als je ouder bent dan 16 jaar.  

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Wanneer je ingelogd bent, kun je doorklikken naar 'Mijn account' (linksboven op iedere pagina). Wanneer je er klikt op 'Instellingen aanpassen', kun je op de volgende pagina onderaan klikken op 'Je account verwijderen'. Daarna krijg je een scherm te zien, waarbij je enkel nog moet bevestigen.

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Mijn werk op Beeld

Hoe plaats ik mijn werk op Beeld?

Ga in de rechterbovenhoek van iedere pagina naar ‘Mijn werken’ en klik op ‘Nieuw werk toevoegen’. Op de pagina ‘Werk aanmaken’ kan je de titel van het werk toevoegen, eventueel samen met een beschrijving, techniek(en), video,...  
Bij ‘afbeeldingen’ kan je meerdere beelden van eenzelfde werk toevoegen.
Je kan een onbeperkt aantal bestanden (.png, .gif, .jpg en .jpeg) uploaden, met elk een maximum bestandsgrootte van 5 MB. Afbeeldingen groter dan 7000 x 7000 pixels worden automatisch verkleind.
Klik telkens op ‘Opslaan’ voordat je afsluit. Daarna beland je opnieuw op de pagina ‘Mijn werken’, waar je het toegevoegde werk onderaan terugvindt. 
Herhaal dit om een nieuw werk toe te voegen. 

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Kan ik de volgorde van mijn werken veranderen?

Ben je ingelogd, dan vind je onder 'Mijn werken' (linkerbovenhoek) al jouw werken terug. Op deze pagina vind je rechts enkele knoppen terug, waaronder ook 'Sorteer mijn werken'. Hiermee kun je de volgorde van je werken makkelijk aanpassen door op de pijl te klikken voor het werk, en deze zo te verslepen naar de juiste positie. 

Hoe kan ik een serie werken toevoegen aan mijn account?

Als je onder ‘Mijn werken’ (linkerbovenhoek) een nieuw werk toevoegt, kies dan meerdere afbeeldingen.
Tip: in de titel van het werk kan je dat benoemen als (serie). 

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Wat is het verschil tussen 'openbare' en 'verborgen' werken? 

Bij het invoeren van een werk kies je zelf of je werk zichtbaar is voor een bezoeker van Beeld. Als je werk ‘openbaar’ is, wordt het getoond op je portfoliopagina. Als het werk ‘verborgen’ is, is het niet zichtbaar voor het publiek.  
 

Hoe kan ik een werk bewerken of verwijderen? 

Ga naar ‘Mijn werken’ in de rechterbovenhoek van de pagina. Als je werk toegevoegd hebt, verschijnt een kleine weergave ervan op deze pagina. Rechts daarvan verschijnen de opties bewerken, publish en verwijderen. 

Gebruik je Beeld mobiel, of niet op full screen op je computer? Via het icoontje met de drie horizontale lijntjes in de rechterbovenhoek klap je het volledige menu open.

Kan ik mijn favoriete werken verzamelen? 

Als je een werk leuk vindt, kan je dit opslaan. Dit kan enkel als je ingelogd bent. Dit doe je door op de knop 'Opslaan' te klikken op de pagina van een specifiek kunstwerk. Al je opgeslagen werken vind je terug onder 'Mijn profiel'. Je kan je opgeslagen werken ook in lijstjes onderverdelen. 
Een werk opslaan is volledig anoniem. Zo krijgt de kunstenaar hier geen melding van, en krijg enkel jij de lijst met jouw favorieten te zien. 

Over open calls

Hoe neem ik als kunstenaar deel aan een open call?

Op de pagina ‘Open calls’ vind je een overzicht van alle kansen terug. Soms heb je een account op Beeld nodig om deel te nemen, andere open calls verlopen via de website van de organisator. De voorwaarden om deel te nemen vind je telkens terug op de individuele pagina van de open call.

Hoe krijg ik updates over interessante open calls?

Door je in te schrijven op onze (Nederlandstalige) nieuwsbrief krijg je maandelijks een update over de nieuwe open calls die op Beeld verschijnen. Dit kan je hier, of in de footer onderaan elke pagina van Beeld. 
 

Hoe kan ik als organisator een open call toevoegen? 

Neem hier zeker onze handleiding voor open calls door.
Stuur daarna een korte tekst, het reglement en een afbeelding (liefst vierkant) door naar ward@kunstwerkt.be. Hij contacteert je en plaatst, na overleg met jou, de call zo snel mogelijk online. 
 We plaatsen enkel open calls toe die voldoen aan Creative Fair Play

Hoe schrijf ik als organisator een goede open call uit? 

Elke open call heeft een specifiek doel, hiervoor zoek je gericht kunstenaar(s). Met Beeld stelden we enkele vuistregels op, die handig zijn om mee te nemen bij het opstellen van jouw open call.  
Raadpleeg hier deze handleiding voor organisatoren.  
Zit je met vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe vind ik interessante kunstenaars in mijn omgeving? 

Via de zoekfunctie kun je zoeken op locatie. Daarnaast kan je ook nog specifiek zoeken op techniek, titel van het werk en naam van de kunstenaar. 

Nieuwsbrief of mailings

Kan ik op de hoogte gehouden worden van nieuwe open calls? 

We versturen vanuit Kunstwerkt maandelijks een nieuwsbrief, waarbij ook nieuwe open calls in de aandacht staan. Deze nieuwsbrief is voorlopig enkel in het Nederlands te lezen. Wil je deze toch ontvangen? Schrijf je hier dan in.

Ik wil liever geen mails van Beeld en/of Kunstwerkt ontvangen. Hoe kan ik me uitschrijven?

Jammer om je te zien vertrekken uit onze mailinglijst. Via onze laatste mailing vind je onderaan de e-mail een link terug waarop je je kan uitschrijven.

Vond je nog niet meteen een antwoord op je vraag? Aarzel dan niet en neem per mail contact met ons op.