Serpentine Sunrise

Serpentine Sunrise

Dit werk heeft als titel "Serpentine Sunrise"

Abstract schilderij in voornamelijk rood en geel, met in het midden een slang:

Diep binnenin de kleurenexplosie van rood en geel ontvouwt zich een mysterieus tafereel. De warme tinten wekken een gevoel van passie, energie en vitaliteit op. In het centrum van deze tumultueuze uitbarsting ligt een kronkelende slang, gehuld in de vurige omhelzing van het kleurenspectrum.

De slang vertegenwoordigt zowel gevaar als verleiding, een symbool van transformatie en wijsheid. Haar schubben glanzen als het warme goud van de zon en het diepe rood van een vurige horizon. De kronkelende bewegingen van de slang weerspiegelen de voortdurende verandering en de eeuwige cyclus van het leven.

De rode en gele tinten, die schijnbaar in conflict zijn, symboliseren de dualiteit van emoties en ervaringen. Het schilderij roept een gevoel van innerlijke strijd op, waar passie en rusteloosheid met elkaar botsen, en waarin de slang fungeert als het verbindende element tussen deze uitersten.

Het kunstwerk nodigt de kijker uit om de diepte van zijn eigen emoties te verkennen, om de contradicties van het leven te omarmen en de voortdurende transformatie van het menselijke wezen te herkennen, gesymboliseerd door de slingerende bewegingen van de centrale slang in dit levendige en krachtige schouwspel.

2023
70x50 cm
Anaistro  Dipinti

Anaistro Dipinti