I See I See

I See I See

In de reeks I See I See komen twee werelden samen, de binnenwereld en de buitenwereld. Een buitenstaander die door het raam kijkt en op basis van wat hij/zij ziet een oordeel velt, jouw binnenwereld meent te begrijpen. Hoeveel keer horen we mensen zeggen, ‘ik zie het, ik zie het’, maar eigenlijk zien ze niet, hun overtuigingen staan ze in de weg om goed te kijken. Deze muur-juweeltjes ontstonden uit een map vol kindertekeningen van één kind, gevonden op een Franse rommelmarkt en een zeldzame met de handgemaakte doos met stalen waar een vertegenwoordiger van de Blue Ridge Glass Corporation vroeger mee rondtrok.

“Tekenen is essentieel voor kinderen. Het is hun aangeboren, universele taal waarmee ze zich in de wereld kunnen zetten: hier ben ik! Waarmee ze uit kunnen drukken, beter nog dan in woorden: dit ervaar ik!  Door kinderen te laten voelen dat hun tekening belangrijk is, laat je merken dat ze zélf belangrijk zijn. Ze voelen zich gezien, ze mogen er zijn.

 ‘Brunhilde Borms ziet in kleine en vergeten dingen waardevolle grondstof die ze optilt tot een beeldtaal die aantrekkingskracht heeft vandaag. Het zijn pakketjes geschiedenis met een hedendaagse twist. De kunstenares vertolkt een unieke stem in de actueel weer erg levendige wereld van de collagekunst’. (Femke Vandenbosch)

Brunhilde Borms

Brunhilde Borms

Suggesties

Charlotte Decoster
Rob Hintjens
Rudi Snauwaert
An Claes
Beatrijs Cuyt
Ellen Vandeputte
Charlotte Decoster
Bea Callemeyn
Marleen Dewulf
Rob Hintjens
Koen Vlerick

O

Jan Verhulst
Ellen Vandeputte
Linne Lauwens