Studio Traces - Made in Spain II

Studio Traces - Made in Spain II

Fragmenten ‘beschrijven’ van het werkverblijf van vele residenten in atelier E-plus door objecten te traceren op dunne Aziatische vellen papier en onder het zoekend grafiet te openbaren.

Vervolgens worden deze vellen gekleefd op dikker papier dat eveneens verwaterde inktsporen opzuigt van werktafels, aangevuld met enkele accenten in inkt.

Een autopsie van dode materialen - muren, vloeren, tegels, kasten, stoelen, planken, werktafels als getuigen van deze residenten, als sporen van een artistiek verblijf. Daar achtergelaten ingrepen op materialen terug tot leven brengen door ze te betasten’ met potlood, het ‘doordrukken’ van wat voor mijn oog verborgen bleef. Structuren ‘benadrukken’ op haast transparant papier.

Wat zich ontplooit op papier, oplicht in grijstinten van het potlood, is in wording.

De toekomstige neerslag van een verleden in het heden. 

Wat speelde zich hier af tussen vloer, muur en raam?

De grotere betekende dunne vellen moeten nog gekleefd worden op een andere sprekende drager, in relatie tot het kleurenpalet in E-plus.

Verzamelen, bewaren, verspreiden. Het echtpaar Knecht-Drenth heeft dit met passie en kennis als doel gesteld.

Ik heb in het atelier deze opdracht wat herdacht: afdrukken maken van de werkplaats waar ik bezig was, waar velen hun inspiratie toetsten aan deze specifieke context. Verzamelen, bewaren en verspreiden.

 

2022
61 x 90
COLETTE CLEEREN

COLETTE CLEEREN

Suggesties

COLETTE CLEEREN
COLETTE CLEEREN
COLETTE CLEEREN
COLETTE CLEEREN
COLETTE CLEEREN
COLETTE CLEEREN