I never promised you a rose garden

I never promised you a rose garden

Het werk van Ellen Schreven (1976) is een caleidoscopische verzameling zachte voorwerpen - een satijnen penis, een wollen machinegeweer, een roze baarmoeder - waarop ze rapteksten borduurt. Geprovoceerd door waar de jongere generatie van vandaag naar luistert en kijkt, onderzoekt Schreven hoe hedendaagse rap zich verhoudt tot onze geschiedenis van pleitbezorgers van vrouwenrechten. Nadat vrouwen al honderden jaren strijden voor gelijkheid en rechtvaardigheid, observeert Schreven hoe vrouwen schijnbaar opnieuw worden geseksualiseerd in hedendaagse rapteksten; alsof verouderde ideeën door de scheuren van de tijd zijn teruggereisd.

Schreven verzamelt tevens zinnen uit tv-programma's en songteksten. Ze haalt deze regels uit hun context en combineert ze om een ​​video te creëren die het publiek uitnodigt om na te denken over hoe vrouwen en mannen vandaag de dag in de media worden geportretteerd.

 podcast op spotify: 

https://open.spotify.com/show/5GlxCDNrFu9ECspBEbKEdn

website

www.ellenschreven.nl

2019
installatie van 2 ruimtes gevuld met textielsculpturen van ong. 1mx 80cm, 2 videoschermen. aparte ruimte voor man en vrouw.
ellen schreven

ellen schreven