Onzichtbare processen 1

Onzichtbare processen 1

Deze reeks werken is een verder doorgedreven uitwerking van het thema “chemische processen”. Het handelt hier niet meer over het slechts uitbeelden van chemische reacties die het ware beeld van een portret vormen. 
Het gaat nu veel breder en door het toepassen van nieuwe procedés wordt er op zoek gegaan naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de subjectieve keuze. Om dit maximaal te kunnen bereiken is de factor van het onzichtbare ontstaan behouden gebleven. 
De werken werden gecreëerd zodat de chemische processen in de materie hun vrije gang kunnen gaan. Het ontstane beeld is te vergelijken met een microscopische weergave van één of ander chemisch proces. Deze beelden kom je wel eens tegen in wetenschappelijke bladen. 
Tegelijkertijd kan zo’n beeld ook gezien worden als een satellietfoto van delen van de aarde. In dat geval is het geen microscopische,  maar wel een macroscopische weergave. 
Het hele kleine kan dus gelijkvormig zijn met het hele grote. Hierin zit een notie vervat van de wiskundige fractalentheorie die tegenwoordig via digitale programma’s heel mooi deze herhalingen laten zien. 

1998
61 x 61 cm
Felicia  Carina

Felicia Carina

Suggesties

Femke Vindevogel
Myriam Michiels
Bjorn Van Houtte
sabine naudts
Caroline Knockaert
Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Julie Paeshuys
Jurgen Declerck
Els Wydaeghe
Pia Cabuy
Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Bjorn Van Houtte
Nicolas Vannieuwenhuyze
Michel Wybouw