De Zondagse Wijsneus - uit de serie 'Sleurbrekers en Grijnzen'

De Zondagse Wijsneus - uit de serie 'Sleurbrekers en Grijnzen'

Uit de reeks 'Sleurbrekers en Grijnzen'...

Met naald en draad tracht ik levendige portretten (van de mensen om me heen) te schetsen.

Deze portretten zijn een liefdevolle knipoog naar het alledaagse leven, een herinnering dat zelfs in de meest routinematige momenten schoonheid schuilt.

De gestileerde gezichten lijken te zeggen: 'Ja, het leven kan soms hectisch en absurd zijn, maar laten we dat omarmen en er samen om lachen.' Met een vleugje humor en een flinke dosis creativiteit breng ik de vreugde (en ook sleur) van alledag tot leven in elke vezel.

DIT PORTRET: "De Zondagse Wijneus"

brengt een jong meisje ten tonele dat zichzelf onderscheidt in de dagelijkse sleur met haar stralende persoonlijkheid en degelijke portie intelligentie. Terwijl ze rustig aan haar huiswerk werkt, weet ze de kamer te verlichten met een glimlach die net zo helder is als de zon op een zondagochtend.

Een echt zondagskind.

Haar ogen fonkelen van nieuwsgierigheid en haar gezicht straalt van levendigheid terwijl ze haar creatieve geest aan het werk zet, niet alleen in haar studie maar ook in haar passie voor schrijven en humor. Ze heeft de gave om met de meest onverwachte grappen en scherpzinnige opmerkingen anderen aan het lachen te brengen, en haar glimlach is besmettelijk.

Haar creatieve flair komt tot uiting in elk aspect van haar leven. Haar portret is een eerbetoon aan haar vermogen om kleur en licht te brengen in zelfs de meest alledaagse momenten.

Kortom, 'De Zondagse Wijsneus' belichaamt de sprankelende intelligentie, de grappige aard en de creatieve geest van een jong meisje dat het dagelijkse leven transformeert en iedereen om haar heen doet grijnzen."

2021
60x80cm
kim collet

kim collet

Suggesties

Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Natali Antonovich
Els Wydaeghe
Goedele LAGAE
Julie Paeshuys
Julie Paeshuys
Marc Goddefroy
Raf Dotremont
Michel Wybouw
Jenny Schroyen
Sofie Bauwens ☆☽ zeeka
Edwin Boeckxstaens
Goedele LAGAE