BLOCKCHAIN 2011-2020

BLOCKCHAIN 2011-2020

Eind 2019 las ik het boek 'Rich Dad / Poor Dad' en dat opende een heel nieuw perspectief op hoe de wereld in elkaar steekt. Ik begon me in forex-trading en blockchain technologie te verdiepen. Ik probeerde me in deze materie op te laten leiden en verloor enkele duizenden euro's aan nep leraren, on-line cursussen en uitproberen. Met de wereldwijde lockdown van maart 2020 smolten ook de beurzen en ik trok me terug uit deze markt. Dat kon tellen als leergeld. Vervolgens wou ik deze kennis en technologie inzetten op een sociaal maatschappelijk doel zoals een school of boerderij gemeenschap.

Ik had al samen gezeten met één van de founding fathers van bitcoin 7 jaar geleden en hij verwees me door naar de ontwerpers van de common stack.

Tussen de lockdowns in juli 2020 organiseerden we een groepstentoonstelling in PlatVvorm in Deinze. We kregen weinig bezoekers maar de enkele contacten waren diepgaand en konden veel langer duren dan tijdens een tentoonstelling voor Covid.

Ik deed aan onafhankelijke onderzoeksjournalistiek en blockchain in Europa. Vooral Zug in Zwitserland bleek op dit vlak voorop te lopen. In een museale setting met documentaires, beeldhouw- en schilderwerken stelde ik deze onderwerpen tastbaar voor.

14 blokken van 8x8x33 cm verbonden met gegalvaniseerd metalen beslag
Lieven Godderis

Lieven Godderis

Suggesties

Evi Van Puyvelde
Vanessa Lagaert
Katleen Daems
philippe van goethem
Natalia Drobot
mark Goffin
kris leys
Karin Quintin
Doris Grieten
Fabienne Verhulsel
Kathleen Steegmans
Brecht Taillieu
Evelien Sergeant