Winterboom

Winterboom

      

De motivatie voor mijn liefde voor bomen:

Op mijn vele reizen over deze aardbol heb ik veel verschillende bomen gezien, ik heb ze leren waarderen en zelfs bewonderen.
Bomen getuigen van belangrijke gebeurtenissen. Onze voorouders plantten vaak bomen bij bijzondere gelegenheden, zoals bij geboortes en overwinningen, maar ook werden ze gebruikt als grensmarkering of voor religieuze zaken; zelfs in de rechtspraak of bij terechtstelling en vonnis werden bomen belangrijke plaatsen.

De indrukwekkende vorm van de bomen evenals de harmonie, trekt vaak mijn aandacht. Ik word vaak geïnspireerd door de basten met hun knoesten en scheuren, omdat de bomen vaak opengereten en vernield zijn door de bliksem of door stormen. De bomen teken ik graag in wintertooi, zodat de groeivorm en de bast duidelijk zichtbaar blijven.

Zowel met kroontjespen als fineliner heb ik vele bomen getekend. Het opnieuw ontdekken van weer andere bomen, weer opnieuw de charme gewaarworden, dat is voor mij iedere keer weer een bron van vreugde en de bomen nodigen mij als het ware uit voor hen te tekenen.

Als ik dan opkijk van mijn blad en afstand neem van mijn boom, merk ik dat de boom die getekend is door de tijd door mij weer aangepast is naar mijn realiteit.

 

Marius Weststrate
Dorpsstraat 70
4424 CZ Wemeldinge 
Nederland

                        

40X40
Marius Weststrate

Marius Weststrate

Suggesties

Liesbeth Van Heuverswijn
Carlos Vande Neste
Kathleen Ramboer
Claude Scholten
jacques gysen
koen princen
Els Moerenhout
Saara Menll
Min Spillemaeckers
Laura Tack
Jean-Marie Petyt
Astrid Chamberland