In Sterquiliniis Invenitur

In Sterquiliniis Invenitur

Dit schilderij is het kroonjuweel van de Lightyears Ahead tentoonstelling. Het is de apotheose van een intense samenwerking tussen Peter Wellens en Charlotte De Baere.

Voorbereiding, creatie en afwerking besloegen meer dan vier maanden in 2020. Acht verschillende lagen. Vijfentwintig liter verf. Acht liter gloss coating. Twee liter vernis. Honderden uren schilderen. Ontelbare cappuccino's.

De naam van het werk, In Sterquiliniis Invenitur, betekent 'ons helderste licht is te vinden op de donkerste plek'. Het is een middeleeuws, alchemistisch gezegde dat voor de kunstenaar de essentie van het werk treffend weergeeft.

Charlotte en Peter vertrouwden elkaar onvoorwaardelijk en stelden geen grenzen. Maandenlang hebben we elkaars penseelstreken aangevuld, bijgestuurd en aangepast. Peter vertegenwoordigt donkere, brandende en zware energie. Charlotte is een baken van licht, vloeiende kleuren en hoopvolle energie. Door deze energie├źn in evenwicht te brengen, werd ons werk geboren.

Het resultaat is een landschap dat lichtjaren overspant en ons naar de toekomst leidt. Het is gemakkelijk om hierin te verdwalen. Sterren, singulariteiten, nevels. Telkens als je langs dit schilderij loopt, zul je een interessant gebied ontdekken. Dat is ons geschenk aan jou. Met elke blik een nieuwe galactische reis.

Acrylverf, bladgoud, spuitbus en pigmenten op met aluminium bespannen katoenen canvas. Afgewerkt met drievoudige vernis en luxe glanslaag.

2020
200 x 400
Peter Wellens

Peter Wellens

Suggesties

Peter Wellens
Peter Wellens
Peter Wellens
Peter Wellens
Peter Wellens
Peter Wellens
Peter Wellens