33

33

Er is niets mooier dan met lijm en schaar vast gebeitelde beelden om te vormen naar nieuwe verhalen waarin eigenheid, onderliggende boodschappen en humor kunnen worden gelegd. Het is spelen met kleuren, vormen, beelden en compositie waarin toeval een grote speler is. Het is ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, reizen in de geest en nieuwe werelden creëren waarin alles mogelijk is.

Collage is een manier om te onderzoeken hoe ik met weinig veel kan vertellen. Het brengt me terug naar de oorsprong als visueel verhalenverteller. 

Hier vormde het middelste beeld, een eerder gemaakte collage, het vertrekpunt. Toen ik de wondere wereld van typografie ontdekte, werd het spelen. Het cijfer 33 staat centraal. Het dook plots overal op. In de spirituele numerologie betekent dit cijfer 'loslaten'. Loslaten wat was en het nieuwe omarmen. Tijd speelt een rol. Het wordt ons dagelijks gegeven. Geef me tijd, gaandeweg zal ik loslaten. Het oude zal vervagen en geschiedenis worden. Het nieuwe zal verschijnen. 

33 | analoge collage op Simili Japon papier | 32 x 21,3 cm | 2022-2023

Geëxposeerd in het Industriemuseum Gent in 2023 via Coupee Collage Collective. 

34 x 23.5
Tamara De Prest

Tamara De Prest

Suggesties

martine platteau
Jan Willem Versteeg
Marc Goddefroy
Lore De Schutter
Agnes Wouters
Rita Yperman
Lana Poe
Chantal Tichit
Mariek Vanbuel
Martin JOLY
Rita Vantomme
Martin JOLY