Welkom in het land van de Bourgondiërs

Welkom in het land van de Bourgondiërs

Trui Lemaitre & Luc Vandromme over Welkom in het land van de Bourgondiërs: “In deze installatie worden typisch Vlaamse beeldjes gepresenteerd. Ze dragen een boerka en staan in een Vlaams eetbord uit 1963 - het jaar waarin keramiste Trui Lemaitre werd geboren. Allemaal worden we geboren op een bepaalde plek. Die plaats wordt gekleurd door een eigen geschiedenis, tradities, rituelen en religie. Ze bepaalt ons verpakkingsmateriaal en ons verhaal.” 

BIO
Kunstenaarsduo Trui Lemaitre (°1963) en Luc Vandromme (°1961) werken en exposeren geregeld samen. Lemaitre is logopedist en keramist. Ze studeerde Grafiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Harelbeke (1989) en keramiek in de Stedelijke Academie van Tielt (2000). Ze is lid en medeoprichter van ‘OpenAtelierTielt’ (keramiekcollectief) sinds 2000.  In haar artistiek werk laat Trui Lemaitre zich inspireren door maatschappelijke gebeurtenissen. Ze gebruikt graag voorwerpen in seriële composities, installaties en assemblages.  
Luc Vandromme is pedagoog, beeldend kunstenaar, jazz-zanger en schrijver. In zijn beeldend werk staan het onderzoek en het experiment centraal. Hij schildert, verzamelt, filmt en fotografeert. Het getal 100 speelt daarbij een belangrijke rol. Zoals in zijn Visuele dagboeken rond projecten die 100 dagen duren, waarbij hij elke dag een minieme ingreep doet. Hij is lid van het kunstenaarscollectief Het Pakt dat multimediale droom- en fantasieprojecten creëert.  

600 x 200 cm
Trui Lemaitre

Trui Lemaitre

Suggesties

Marijke Pans
Sophie Depoortere
Sam DENDOOVEN
Gema Albiol Otero
Inge Van Damme
Doris Grieten
Frank Lien
Aris Engel
Koen Vlerick
Steven Dag