Open Call

Pet Shop

Onvoorwaardelijke liefde, gezelschap en vreugde: nothing a pet can’t fix. Voor de expo Pet Shop zijn we op zoek naar beeldend werk rond jouw favoriete huisdier. Van 19 juli tot 25 augustus stellen we in het Oud Huis van Kunsthal Gent een veelheid aan werken tentoon tijdens een thematische groepsexpo. Van gevederde vrienden, tot pluizige viervoeters, van schilderijen over etsen en textiel: alle tweedimensionale huisdieren worden opgenomen in Pet Shop. 

Heb je zelf beeldend werk van je teerbeminde metgezel? Stuur deze dan in voor 11 juni 2024 via ons online platform Beeld. Met Pet Shop willen we iedereen de kans geven om beeldend werk te tonen. Daarom kiezen we er radicaal voor om alle inzendingen toe te laten, tot alle muren vol hangen. Dus wees er wel snel bij!

Deadline
11 juni 2024
Organisator
Kunstwerkt
Deelname

Indienen kan met een werk op je Beeld-profiel. Geef hierbij de nauwkeurige afmetingen door van je werk. Indien deze afmetingen bij het indienen van je werk afwijken van de eerder ingegeven afmetingen, staat het de organisatoren vrij om deze werken te weigeren. 

Op 5 & 6 juli (tussen 10 en 17u00) brengen de deelnemers hun werk richting Kunsthal Gent. Praktische info volgt van zodra de inschrijvingen zijn afgesloten.

Selectie

Heb jij een werk dat hiervoor geschikt is? Stuur deze dan vanaf 28 mei zo snel mogelijk in via ons online platform Beeld. Met ‘Pet Shop’ willen we iedereen de kans geven om hun beeldend werk te tonen. Daarom kiezen we er radicaal voor om alle inzendingen toe te laten, tot alle muren volhangen. Dus wees er wel snel bij: want first come, first served

Technische vereisten
  • Met ‘Pet Shop’ willen we beeldend werk met als thema ‘huisdieren’ tentoonstellen. Hiervoor zijn alle soorten werk toegelaten, maar deze moeten wel een duidelijke link met het thema hebben.
  • Video- en 3D-werk en performance worden niet toegestaan.
  • Je werk is ingekaderd of is voorzien van een degelijk ophangsysteem.
  • Maximale afmetingen: 1 meter hoog, 1 meter breed, 10 cm diep.
    Deze maximale afmetingen zijn inclusief kader/ophangsysteem.
    Zorg ervoor dat je afmetingen zo nauwkeurig mogelijk aangeeft in het inschrijvingsformulier. Wanneer afmetingen van het werk tijdens het inlevermoment veel blijken af te wijken van de eerder ingegeven afmetingen, dan staat het de organisatoren vrij om het werk af te wijzen.
  • Een serie of een reeks (een werk dat bestaat uit meerdere onderdelen) is toegelaten. Vermeld dit duidelijk in de omschrijving, en geef de totale afmetingen van de serie door, inclusief ruimte tussen de verschillende werken. De totale serie moet ingekaderd passen binnen de opgelegde maximale afmetingen.
  • Totaal maximaal gewicht: 5kg.